Un aperitiv neașteptat de gustos. Portofelele cu ceapă sunt perfecte pentru petreceri și de sărbători.
1. Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt şi se lasă în jur de 15 minute. După acest timp se pun ciupercile şi se lasă
20 de minute pe foc, cu sare, piper și pătrunjel tocat. Între timp, baconul se căleşte uscat.
2. Separat, se face aluatul pentru care se amestecă făina cu sarea şi se adaugă untul moale. Se amestecă bine cu lingura
adăugând apă, puţin câte puţin.
3. Se întinde şi se strânge aluatul de trei ori pentru a obţine un aluat ca de foitaj şi după a treia întindere, se lasă foaia întreagă şi apoi se taie în cercuri.
4. Pe fiecare jumătate de cerc se pune câte o lingură din amestecul de ceapă-ciuperci- bacon, se închide şi se ung portofelele cu ou. Se coc 20-25 de minute.