Portofele umplute

Portofele umplute

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 125 g margarină
  • 1 bucata pahar mic iaurt
  • 30 g zahăr pudră
  • 250 g pastă de curmale
  • 1 lingura seminţe susan
  • 2 linguri apă de portocal

Mod De Preparare

Învaţă să prepari nişte portofele umplute delicioase.

Mod de preparare:

1. Se amestecă făina cu margarina şi zahărul şi apoi se adaugă iaurtul.

2. Se lasă, după completa amestecare, să se odihnească aluatul timp de 60 de minute.

3. Aluatul se întinde într-o foaie fină, de maximum un centi­metru grosime, şi din ea se decupează cercuri mai mici sau mai mari. Pasta de curmale se amestecă bine cu susanul şi apa de portocale.

4. Pe jumătatea fiecărui cerc decupat se pune câte o lingură de umplutură, se pliază şi se presează cu dinţii unei furculiţe. După umplere, se aşază toate portofelele într-o tavă şi se coc 20 de minute.

Sfat!

Pasta de curmale se poate face uşor prin curăţarea curmalelor de sâmburi şi trecerea lor prin maşina de tocat.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.