1. Ouăle şi zahărul se bat spumă, se adaugă făina, praful de copt, iar la final uleiul. Amestecul se toarnă într-o tavă pentru prăjituri sub formă de potcoavă. Blatul alb se coace 40 de minute, la foc potrivit. Blatul de cacao se pregăteşte în acelaşi fel.
2. Se pregăteşte crema din lapte, zahăr, praf de budincă şi fulgi de unt. Păstrează câteva linguri de cremă pentru a decora tortul.
3. Crema rămasă se amestecă cu rom şi cafea. Se taie cele două blaturi de tort pe jumătate, se ung cu cremă şi se pun unul peste celălalt. Se decorează tortul cu cremă, iar la bază, cu nucile caramelizate şi pisate. Topeşte ciocolata de casă şi întinde-o într-un strat de câţiva milimetri pe o hârtie de copt. Las-o să se răcească, îndepărtează hârtia şi taie steluţe cu o formă de metal. Decorează tortul cu bombonele aurii şi steluţele din ciocolată.