1. Se freacă untul cu zahărul, ouăle şi coaja de lămâie. Se adaugă nuca tocată mărunt şi, în bloc, toată făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se amestecă rapid cu furculiţa, de sus în jos, apoi se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.
2. Între timp, se pregăteşte maşina de tocat. Se scoate cuţitul şi sita şi se montează cea mai subţire formă pentru biscuiţi. Cuptorul se încinge.
3. Se trece aluatul prin maşina de tocat şi se taie în bucăţi de 5-6 cm lungime. Se formează cornuleţele (se modelează în formă de semicerc) şi se pun într-o tavă unsă cu grăsime. Se coc la foc potrivit, aproximativ 25 minute.
4. Pentru glazură, se amestecă la cald ciocolata rasă cu untul.
5. Cornuleţele coapte şi răcite se înmoaie în glazură, apoi se pun pe o folie din aluminiu şi se lasă până a doua zi. Se pot păstra câteva zile.