Prajitura „Adelinne”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foi
  • 6 ouă mari
  • 160 zahăr pudră
  • 100 făină
  • 80 unt
  • o lingură rom
Pentru cremă
  • 300 brânză mascarpone
  • 6 gălbenuşuri
  • 300 zahăr pudră
  • 100 portocale confiate
  • 1-2 linguriţe coniac
  • 2 portocale
  • 300 frişcă
  • un plic zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie şi o portocală
  • 200 nucă coaptă şi caramelizată
  • 200 cremă de ciocolată
  • frunze de mentă
  • 100 fulgi de migdale

Mod De Preparare

  1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, romul şi se bat până se întăreşte compoziţia. Se adaugă gălbenuşurile, untul topit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă până se omogenizează bine totul.
  2. Compoziţia se împarte în 6 porţii şi se coace pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. După ce s-au copt toate foile, se aşază cu atenţie ca să nu se rupă şi se lasă să se răcească.
  3. În acest timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu 1-2 linguriţe de coniac, se adaugă brânza mascarpone şi frişca bătută. Crema se lasă la rece cât timp se prepară zahărul caramel. Se pune zahărul să se topească şi, după ce s-a caramelizat, se adaugă nucile tăiate julien. Se amestecă uşor şi se toarnă pe o planşetă unsă cu puţin unt. După ce s-a întărit, se zdrobeşte cu ajutorul unui sucitor.
  4. Se întinde cremă pe fiecare foaie, se presară coji de portocală confiate şi fulgi de nuci caramel, se aşază o altă foaie, un strat de cremă de ciocolată, foaie, cremă de frişcă, nuci caramel, foaie, cremă de ciocolată, şi tot aşa până se termină foile. Se acoperă cu un strat de cremă pufoasă şi se ornează cu fulgi de migdale, felii de portocale şi frunze de mentă.
Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma