Prăjitură alb negru

Prăjitură alb negru

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
  • 1 pachet unt
  • 200 g zahăr
  • 2 lingurite făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 ml lapte
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 plic zahăr vanilat
  • căpşuni pentru ornat
  • ciocolată albă

Mod De Preparare

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, vanilia, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută, amstecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe.

2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţa, apoi se bagă în cuptorul cald şi se lasă să se coacă, întorcându-se o singură dată pe partea cealaltă.

3. Între timp, într-o crăticioară se pun untul, gălbenuşurile, zahărul, vanilia, cacaoa, laptele şi 2-3 linguriţe cu făină şi se lasă să fiarbă la baie de aburi, până se îngroaşă. Se adaugă nucile măcinate şi se lasă să se răcească.

4. După ce s-a copt blatul, se taie în două şi se întinde primul strat de cremă. Se pune al doilea blat, se mai pune un strat de cremă pe deasupra şi se ornează cu glazură de ciocolată albă şi căpşuni.

Evaluează