Prăjitură cartof

Prăjitură cartof

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g biscuiti
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri pudra cacao
  • 2 cani lapte
  • 1 fiola esenta rom
Pentru decor
  • 50 g pudra de cacao sau cocos

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, simplă şi delicioasă, cu multă ciocolată şi arome naturale. Vezi cum se face prăjitura cartof, ca la cofetărie.

Mod de preparare:

Se pun biscuiţii într-un blender sau robot de bucătărie şi se pisează bine.

Separat, untul se topeşte cu zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă pudra de cacao, laptele şi esenţa de rom.

Se toarnă lichidul aromat peste biscuiţii pisaţi şi se amestecă bine, apoi se adaugă paharul mic de rom şi se potriveşte densitatea cu lapte şi biscuiţi pisaţi.

Se formează mici rulouri din aluat, care se modelează în palmă şi se pudrează cu cacao.

Se servesc reci de la frigider.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.