Prăjitură Cremcafé

Prăjitură Cremcafé

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 250 g făină
  • 250 g zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 250 g margarină
Pentru cremă
  • 500 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 100 g margarină
  • 50 g griş
  • 3 linguri cafea
  • esenţă de rom
  • 100 g gem acrişor

Mod De Preparare

1. Se face un aluat din făină, margarina, zahăr şi nucă. Se frământă bine, apoi se împarte în 3 părţi egale. Se întind 3 foi, care se coc, una câte una, câte 10 minute, la foc mic, în formă tapetat cu hârtie de copt.

2. Se face o cafea din 500 ml apă, 150 g zahăr şi 3 linguri de cafea. Se strecoară şi se pune din nou la fiert. Când dă în clocot, se adaugă grişul, amestecând continuu. Se lasă cam 4-5 minute, apoi se dă deoparte.

3. Când amestecul de griş s-a mai răcit, se adaugă esenţa de rom. În alt vas, se freacă margarina Unirea pentru creme. Peste ea, se încorporează amestecul de griş, amestecând, până se obţine o cremă omogenă.

4. Se montează apoi prăjitura, alternând o foaie cu un strat de cremă, având grijă ca, la final, ultimul strat să fie de cremă. Deasupra, se întinde gemul, în aşa fel încât să îmbrace prăjitura. Se dă la rece şi se poate servi după cel puţin 2 ore.

Evaluează