Prăjitură cremoasă cu banane

Prăjitură cremoasă cu banane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 banane
  • 200 g frișcă
  • 200 g cireșe (confiate, din compot, etc)
  • 1 ceasca unt moale
  • 2 cesti biscuiți graham sfărâmați
  • 2 cesti zahăr
  • 2 ouă
  • 1 conservă compot de ananas rondele
  • 100 g nuci
  • sirop de ciocolată

Mod De Preparare

Prăjitură cremoasă cu banane și cireșe, un desert perfect pentru întreaga familie și foarte ușor de făcut, fără coacere. O rețetă gata în 30 de minute.

1. Pentru blat, se pisează biscuiții și se amestecă cu jumătate de ceașcă de unt topit. Compoziția se pune într-o tavă de aproximativ 30 x 20 centimetri și se presează bine cu spatele unei linguri. Se pune la rece.

2. Ouăle se bat cu zahărul și cu untul rămas până capătă o consistență pufoasă.

3. Crema obținută se întinde peste blatul din biscuiți. Peste cremă se pun feliile de banană tăiate pe lung. Apoi urmează rondelele de ananas bine scurse de suc. La final se pune frișca și se ornează cu nuci și cireșe. Se pune totul la rece.

Înainte de servire, prăjitura cu banane se stropește cu sirop de ciocolată.

Evaluează