Prăjitură cu aluat ras

Prăjitură cu aluat ras

De Erika Chivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet unt
  • 500 g făină
  • 500-100 ml apă
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingura ulei
Pentru umplutură
  • 250 g fructe de sezon

Mod De Preparare

Încearcă o prăjitură originală care îi va impresiona pe invitaţii tăi. Reţeta de prăjitură cu aluat ras merită încercată măcar o dată!

1. Se freaca untul cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt desfacut în puţin suc de lamâie, apa si faina si se framânta un aluat moale. În funcţie de faina, se mai poate adauga apa care sa ajute la framântat.

2. Dupa ce toate ingredientele au fost bine încorporate, din aluat se opreste o bila de marimea unei portocale iar restul se
întinde în tava de copt unsa cu puţin1 ulei.

3. Peste aluatul din tava se asaza fructe spalate si taiate. Aluatul oprit se framânta puin cu cele doua linguri de faina si apoi se razuie peste fructe, pe razatoarea cu ochiuri mari.

4. Se da tava la cuptor pentru 35 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.

Evaluează