Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 120 ml apă
  • 250 g caise uscate
  • 220 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 nucă de unt
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 50 g stafide
  • coaja unei lămâi
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr pudră

Mod De Preparare

Nu e nevoie doar de fructe proaspete ca sa faci o prajitură bună, ci poţi face prăjitură cu caise şi cu fructe uscate sau confiate. Uite cum!

1. Se pune la fiert apa si, când clocoteste, se adauga caisele, coaja de lamâie si o lingura de zahar. Se ia de pe foc si se lasa 30 de minute sa se umfle caisele.

2. Se scurg caisele si se mixeaza, nu foarte marunt, cu tot cu coaja de lamâie si un pic din apa în care au stat. Separat, untul moale se freaca bine cu restul zaharului si graunţele de vanilie. Se adauga ouale, unul câte unul, faina amestecata cu praful de copt si brânza de vaci.

3. Se unge o forma cu unt, se toarna crema de unt si deasupra se pune crema de caise. Se presara stafidele, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 25 de minute. Se serveste rece presarata cu zahar pudra din abundenţa.

Evaluează