1. Se pun să fiarbă într-o cratiţă untul, zahărul, laptele, zahărul vanilat, cacaua, coaja de lămâie şi de portocală şi un praf de sare.
2. După ce a fiert, se iau 15 linguri din compoziţie şi se pun separat pentru glazură, într-un bol, şi se lasă să se răcească.
3. În restul de compoziţie, se adaugă gălbenuşurile, praful de copt stins în zeamă de lămâie, romul, stafidele şi nuca tăiată mărunt. Se amestecă uşor, se adaugă albuşurile bătute spumă, se încorporează uşor, apoi se pune făina cernută.
4. Compoziţia se toarnă într-o tavă de cozonac tapetată cu unt şi făină şi se lasă să se coacă la foc potrivit. După ce s-a copt, se toarnă glazura păstrată, se lasă să se răcească şi se îmbracă în ciocolata topită în unt. Se ornează cu frunzuliţe de mentă.