Ciocolata este „dulcele” preferat al tuturor, iar zmeura îi dă o aromă unică. Încearcă şi tu această prăjitură delicioasă cu ciocolată şi zmeură, după o reţetă foarte simplă.
1. Întâi se pregatesc cremele pentru care se pun ciocolata si frisca într-un vas si se ţin pe foc mic pâna ce ciocolata începe sa se topeasca, amestecând continuu fara a fierbe. La fel se procedeaza si în cazul celei de-a doua creme. Dupa ce s-au racit, se pun în vase individuale si se dau la frigider pentru 4 ore. Apoi se scot si se mixeaza adaugând si aromele, de preferat cu o esenţa cât mai concentrata pentru ca o cantitate mai mare sa nu taie cremele.
2. Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul, iar când s-a racorit, se aromatizeaza cu Amaretto sau esenţa de rom.
3. Pentru foi, albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar si esenţa de rom. Se amesteca usor cele doua compoziţii peste care se cerne faina amestecata cu cacaua. Se încorporeaza bine cu miscari usoare, fara ca albusul sa se lase. Se împarte compoziţia în trei parţi din care se întind trei foi care se coc pe dosul tavii tapetata cu hârtie de copt. Apoi se lasa sa se raceasca si se îndeparteaza hârtia de copt.
4. Se însiropeaza usor prima foaie, dupa care se întinde crema de ciocolata alba. Se asaza deasupra un strat generos de zmeura, dupa care se pune si a doua foaie care se însiropeaza la fel ca si prima. Se întinde si al doilea strat de crema peste care se asaza zmeura si ultima foaie. Se însiropeaza usor si se da la rece prajitura pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit bine se porţioneaza dupa preferinţe, se glaseaza cu ciocolata si se decoreaza cu un moţ spriţat facut din crema si zmeura.