Prăjitură cu clementine

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 170 g făină
  • 170 g unt
  • 170 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 120 ml suc de portocale
  • coaja a trei clementine sau portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 3 clementine
  • 100 g zahăr pudră

Mod De Preparare

O prăjitură cu clementine duă o reţetă simplă şi rapidă. Încearcă şi tu!

1.    Se mixează gălbenuşurile cu 170 g zahăr până ce se obţine un amestec spumos care şi-a dublat volumul.

2.    Se adaugă untul moale, 120 ml suc de portocale, coaja rasă, făina şi praful de copt, continuând mixarea.

3.    Separat se bat albuşurile şi se adaugă cele 30 g zahăr rămase şi, după formarea spumei, se adaugă în amestecul cu făină.

4.    Se pune aluatul într-o formă de copt tapetată cu hârtie, se nivelează şi se aşază felioare de clementine.  Se coace 20-25 minute. După răcire se taie şi se aduce la masă cu zahăr pudră deasupra.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!