Ai încercat vreodată crema de trufe? Prepară şi tu această prăjitură delicioasă cu cremă de trufe. Se serveşte cu zmeură!
1. Pentru blat, la început, se separă ouăle. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine pentru a obţine o pastă albicioasă. Se adaugă praful de copt, făina, amidonul, untul, ciocolata dată prin răzătoare şi, la final, albuşurile bătute spumă și miezul de nucă. Toate ingredientele se amestecă până se omogenizează perfect. Se toarnă într-o tavă mare şi se coace 20 de minute. Apoi se lasă să se răcească.
2. Pentru crema de trufe, se pun ciocolata bucăţi şi laptele la foc mic. După ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc, se pune untul şi se amestecă până ce acesta este complet topit. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă, apoi zahărul. Se toarnă peste blat şi se întinde cu un cuţit cu lamă lată.
3. Pentru capacul de ciocolată, se topesc ciocolata bucăţi şi untul tăiat. După ce s-au topit, se adaugă esenţa de vanilie şi se toarnă apoi peste prăjitură.
4. Se lasă prăjitura să se răcorească şi apoi se dă la rece pentru 4 ore. Se serveşte cu sos de ciocolată şi zmeură.