Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă fondant care se topeşte în gură.
Mod de preparare:
1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce
se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu
amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare
şi se adaugă cu grijă în amestecul cu făina. Se amestecă de
jos în sus şi se toarnă în tava mare a cuptorului tapetată cu
hârtie. Se coace 15 minute şi apoi se lasă pe un gratar să se
răcească.
2. Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile, zahărul, laptele,
smântâna şi faina. Dupa amestecărea acestora, se toarnă
cafeaua solubilă şi zahărul vanilinat. Se amestecă 2-3 minute.
3. Se pune compoziţia obţinută într-o crăticioară, se adaugă
untul şi se fierbe pâna ce se obţine o cremă groasă. Se lasă
la racit.
4. Blatul se taie în patru benzi late care se asaza alternativ cu
crema între ele. Se dau la rece de pe o zi pe alta. Pentru sos,
se topeste zahărul, se pune untul şi se toarnă apa. Se trage
cratiţa de pe foc, se pune laptele şi smântâna şi se amestecă.
5. La servire, se toarnă un pic de sos caramel deasupra
prajiturii şi se aduce la masa cu aschii de ciocolata rece,
trecuta prin razatoare.