Prăjitură cu gem de fructe de pădure

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 1 pachet praf de copt
  • 2-3 linguri apă minerală
  • zeama de la o lămâie
Pentru cremă
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g margarină topită
  • 2 linguri griş
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 g gem de fructe de pădure
Pentru aluatul nisipos
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 150 g margarină
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 250 g margarină
  • 300 g făină
Pentru aluat

Mod De Preparare

Prăjitura cu gem acrișor de fructe de pădure este un deliciu care se face ușor, rapid și e pe placul tuturor. Încearcă o rețetă simplă!

1. În făina cernută cu praful de copt stins în zeama de lămâie, se pune margarina tăiată cubuleţe şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.

2. Pentru cremă, se pune apa să fiarbă şi se amestecă cu grişul, până începe să se îngroaşe. Se lasă să se răcească.

3. După ce s-a răcit grişul, se amestecă cu zahărul, vanilia, gemul şi pesmetul. Se scoate coca, se întinde  într-o foaie potrivit de groasă, se aşază pe tavă şi se întinde crema uniform.

4. Se bagă la cuptorul bine încins şi, cu 15 minute înainte, se presară aluatul nisipos, care se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se mai lasă puţin în cuptor. Prăjitura cu gem de fructe se serveşte ornată cu fructe confiate sau din dulceaţă şi cu frunze de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.