Bucataria româneasca nu este bogata în deserturi cu gris, în schimb, gastronomia orientală le onorează. Uite cum să prepari o prăjitură cu griş şi curmale, ca în Tunisia:
1. Curmalele se curăţă de sâmburi se amestecă cu alunele se presară cu scorţişoară şi se mixează. Se dă deoparte.
2. Grişul se amestecă cu uleiul, bicarbonatul şi un praf de sare, apoi se adaugă apă călduţă şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se lasă să se răcească şi se mai amestecă o dată, lăsând-o apoi să stea timp de 30 de minute. Apoi, pasta se întinde într-un strat de aproximativ 15 cm grosime care se decupează în bucăţi de 10 cm lungime.
3. Amestecul de curmale se modelează asemeni unei ţigări care se aşază peste fiecare bucată de aluat de griş de 10 cm. Se rulează, se aplatizează şi se taie diagonal. După ce se pregătesc toate prăjiturelele, se aşază într-o tavă şi se coc circa 3 minute. Se lasă să se răcească.
4. Se face un sirop din sucul de lămâie, zahăr şi apa de flori de portocal. Fiecare prăjitură se înmoaie în acest sirop şi se serveşte.