Prăjitură cu lămâie

Prăjitură cu lămâie

Ingrediente

Pentru blat
  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 8 linguri unt moale
Pentru crema de lamaie
  • 7 g galbenusuri mari
  • 2 oua mari
  • 1 ceasca zahăr
  • 2 linguri zahar
  • 5 lamai stoarse
  • 4 lingurite coaja de lamaie
  • 4 linguri unt
  • 1 praf sare
  • 3 linguri frisca lichida

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură cu lămâie delicioasă în timp record.

Mod de preparare:

Acoperă o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu.

Amestecă făina. Zahărul pudră şi sarea într-un blender şi amestecă 2 secunde. Adaugă untul  şi amestecă bine.

Presară aluatul sfărâmicios pe folia de aluminiu şi apasă bine, până obţii un strat uniform de aluat. Dă la frigider 30 de minute.

Încinge cuptorul la 180 de grade şi coace crusta circa 25 de minute.

Amestecă ouăle cu gălbenuşurile, zahărul, zeama de lămâie, coaja de lămâie rasă, sare şi unt într-un castron.

Pune cratiţa pe foc şi fierbe pe foc mediu 6 minute, amestecând mereu.

Strecoară imediat crema într-un castron, amestecă frişca lichidă şi toarnă peste crusta călduţă.

Dă la cuptor şi coace prăjitura circa 10 minute, până se întăreşte crema. După ce s-a răcit bine, taie prăjitura felii şi serveşte cu zahăr pudră.

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 vot