1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră până se topeşte. Se adaugă macul, zahărul vanilat, scorţişoara, făina amestecată cu amidonul şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 25 minute.
2. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece. Căpşunile se spală şi se curăţă. Se separă 200 g pentru ornat, iar restul de 300 g se taie mărunt. Frişcă se bate spumă cu două linguriţe de zahăr şi zahărul vanilat şi se păstrează la frigider. Gelatina înmuiată se topeşte la cald (60-70˚C) şi se amestecă cu smântâna bătută cu restul de zahăr, frişca şi căpşunele tăiate mărunt. Se toarnă în strat uniform pe blatul copt şi răcit, apoi se ornează cu felii de căpşune stropite cu zeamă de lămâie şi jeleu de fructe. Jeleul de fructe se prepară conform instrucţiunilor.
3. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se taie bucăţi.