Prăjitură cu morcovi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 175 g făină
  • 100 g nuci măcinate
  • 250 g piure de morcovi
  • 1 praf sare
  • 1 vârf praf de copt
  • 20 ml lapte
  • 20 ml smântână
Pentru ornat
  • 50 g nucă de cocos
  • 200 g ciocolată albă
  • 250 g unt sau margarină
  • 6 ouă

Mod De Preparare

1. Pentru început, se curăţă și se spală morcovii. Se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare și se amestecă cu zahărul.
2. În crema de gălbenușuri, se adaugă untul moale, smântâna, vanila, morcovii bine storși, nuca coaptă și măcinată și praful de copt stins în lapte. Compoziţia se amestecă ușor cu un tel pară.
3. Separat, se bat albușurile spumă și se încorporează în crema de unt. Se adaugă făina amestecându-se ușor, să nu facă cocoloașe.
4. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a copt, se lasă să se răcorească, se tapetează cu nucă de cocos și se ornează cu ciocolată albă topită la baie de aburi.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete