Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 bucati ouă
  • 1 bucata pahar zahăr
  • 1 bucata pahar ulei
  • 1 bucata pahar lapte
  • 2 bucati pahare griş
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri făină
  • 25 g unt
  • 1 bucata coaja rasă a unei lămâi
Pentru servit:
  • 1 ceasca miere
  • 1 ceasca muguri de pin

Mod De Preparare

Învaţă să prepari un desert delicios: prăjitură cu muguri de pin aromaţi.

Mod de preparare:

1. Într-un vas, se pun ouăle, zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează 3 minute, se toarnă uleiul şi laptele, măsurate cu acelaşi pahar care se spală şi se continuă mixarea.

2. Se adaugă praful de copt, grişul şi făina. Se continuă mixarea încă 5 minute. Se lasă apoi să se odihnească 10 minute.

3. Tava de copt se unge cu unt şi se toarnă aluatul nivelând-l. Se aşază mugurii de pin şi se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

4. Cu câteva minute înainte ca prăjitura să fie gata, se încălzeşte mierea la bain-marie. Se toarnă apoi peste prăjitura fierbinte şi se lasă 6 ore înainte de a o tăia.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.