Prăjitură cu nuci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/2 ceasca unt topit
  • 1/2 ceasca zahăr brun
  • 1/2 ceasca zahăr tos
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahăr vanilat
  • 1/2 ceasca făină
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ceasca musli cu fructe confiate
  • 500 g îngheţată de vanilie
Pentru siropul de caramel
  • 2 linguri zahăr

Mod De Preparare

1. Se dă drumul la cuptor să se încălzească. Într-un bol mare se amestecă cu mixerul untul şi zahărul până se formează o cremă. Se adaugă oul şi zahărul vanilat şi se amestecă în continuare. Într-un vas mic se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Se toarnă peste compoziţia cu unt, amestecând bine. La final se adaugă fulgii de ovăz.

2. Compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, şi se dă la cuptor.

3. Se coace 20 de minute, până când se rumeneşte puţin. Se lasă să se răcească 10 minute. Între timp se prepară siropul. Se pun la foc mic două linguri de zahăr şi, când se topesc, se sting cu puţină apă. Se lasă apoi să se îngroaşe puţin.

4. Prăjitura se taie şi se serveşte cu îngheţată şi sirop de caramel.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!