Prăjitură cu portocale confiate

Prăjitură cu portocale confiate

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru 4 foi de foitaj
  • 3 ouă
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml ulei de floareasoarelui
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita amoniac stins cu oet
  • faina cât cuprinde (circa 700 g)
  • 1 praf sare
Pentru crema:
  • 3 ouă
  • 3 linguri amidon
  • 750 ml lapte
  • 200 g zahar
  • vanilie
  • 1 praf sare
Pentru coaja confiata:
  • sucul de la o portocala
  • 250 g zahar

Mod De Preparare

Prepară o prăjitură inedită care îi va impresiona pe invitaţii tăi! Reţeta de prăjitură cu portocale confiate este foarte gustoasă!

1. Coaja de portocala, curaata de stratul alb apoi taiata cubulee mici, se pune la fiert în sucul stors de portocala amestecat cu 250 g zahar. Se fierbe circa15 minute, amestecând usor.

2. Pentru foi, ouale se freaca cu un praf de sare si zaharul, apoi se toarna câte un pic uleiul. Se adauga coaja rasa de portocala, linguria de amoniac stinsa cu un strop de oet si apoi, faina. Ingredientele se amesteca la început cu lingura, apoi se framânta cu mâna pâna nu se mai lipeste de mâna. Coca obinuta se împarte în 4 bucai egale care apoi se întind cu sucitorul în foi subiri care se coc pe dosul tavii, fiecare maximum 5 minute, la foc potrivit. Se îndeparteaza cu grija de pe tava pentru ca vor fi foarte fragede.

3. Pentru crema, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca un pic cu restul de zahar, cu 100 ml lapte si amidonul, apoi se adauga treptat si restul de lapte. Crema se fierbe la bain-marie, amestecându-se continuu, pâna devine groasa, apoi se adauga si vanilia.

4. Se monteaza prajitura ungând foile cu crema calda, întinsa în strat uniform pe ele, apoi se suprapun una peste alta, presând usor cu mâna. Deasupra prajiturii se toarna siropul cald fiert cu coaja de portocala, puin câte puin, pentru a fi absorbita de foaie, apoi se împart uniform deasupra prajiturii cubuleele de coaja. Se lasa sa se raceasca, cel puin 2 ore, apoi se taie în bucaele potrivit de mari.

Evaluează