1. Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu o hârtie de copt, apoi se unge cu unt şi se presară zahărul. Se aşază prunele tăiate în sferturi şi se pune în cuptorul încins, 20-30 minute, până se înmoaie fructele şi se usucă puţin deasupra.
2. Între timp, se face aluatul. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, zeama de lămâie şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi treptat făina. Se amestecă uşor şi se toarnă în tava cu prune. Nu se răstoarnă imediat în tava scoasă din cuptor, ci se mai lasă să se răcească 4-5 minute.
3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 minute. În primele 20 de minute nu se deschide uşa cuptorului.
4. Se lasă să se răcească puţin şi se răstoarnă pe o planşetă. Se taie bucăţi şi se serveşte.