Prăjitură cu prune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g prune
  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 2 lingurite coajă rasă de lămâie

Mod De Preparare

1. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie în sferturi sau în jumătăţi. Ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat se bat spumă până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii.

2. Se adaugă puţin câte puţin uleiul şi iaurtul, apoi coaja rasă de lămâie şi, în ploaie, făina cernută. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară prunele şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30-35 minute.

3. Se lasă să se răcească puţin, se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.