Prăjitură cu spumă de iaurt

Prăjitură cu spumă de iaurt

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte
  • 400 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 500 g făină
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 plic praf de copt
Pentru spuma de iaurt:
  • 400 g iaurt
  • 4 foi gelatină sau 8 g
  • 400 ml frişcă lichidă foarte rece
  • 80 g zahăr pudră
Pentru glazura caramel:
  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 400 ml frişcă lichidă
Pentru decor:
  • 150 g migdale feliate

Mod De Preparare

Îţi plac deserturile cu iaurt? Încearcă şi această reţetă de prăjitură cu spumă de iaurt!

1.    Pentru blat, se caramelizează 200 g zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când totul a devenit auriu, se stinge cu lapte şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând pentru a topi zahărul ars. Se lasă apoi să se răcească.

2.    Tot pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu restul zahărului şi cu cel vanilinat, se adaugă uleiul treptat şi se continuă amestecarea. După încoporarea uleiului, se toarnă laptele şi de preferat este să se folosească mixerul în continuare. Se mixează bine adăugând din când în când făina amestecată cu praful de copt în prealabil. Din acest amestec se coc de două ori două foi egale, în tava tapetată cu hârtie.

3.    Pentru spuma de iaurt se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet şi, după ce aceasta s-a topit, se amestecă cu iaurtul. Apoi, se pune zahărul pudră şi frişca şi se amestecă foarte bine.

4.    Într-o tavă se aşază o foaie coaptă, se pune spuma de iaurt într-un strat generos şi se acoperă cu a doua foaie coaptă. Se lasă aşa până se prepară glazura.

5.    Pentru glazură, într-o crăticioară se topeşte zahărul şi se amestecă în momentul în care marginile încep să devină maronii. Când s-a topit complet, se trage de pe foc, se pune untul imediat, se amestecă şi se pune din nou pe foc.  Se adaugă frişca, se amestecă, se lasă 2 minute pe foc şi se trage de pe aragaz. Se lasă puţin să se răcorească şi se toarnă peste prăjitură. Se presară şi migdalale şi se lasă aşa de pe o zi pe alta, la frigider.

Evaluează