Prăjitură cu spumă de mere

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 60 g făină
Pentru spuma de mere:
  • 500 g mere
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • 25 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 160 ml frişcă lichidă
  • 4 g gelatină
Pentru sosul caramel:
  • 50 g zahăr
  • 40 g unt semi-sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 g gelatină
Pentru servit:
  • 100 g alune prăjite

Mod De Preparare

Îţi plac dulciurile cu mere? Folosete aceată reţetă simplă şi porepară o prăjitură delicioasî cu spumă de mere.

1.    Pentru blat, se mixează gălbenușurile cu zahărul, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă spuma peste crema de gălbenuşuri. Se cerne făina direct în vas şi se amestecă uşor.  În tava tapetată cu hârtie se pune aluatul, se întinde în cerc sau pătrat şi se dă la cuptor pentru 10-12 minute. Se lasă să se răcească şi apoi se reaşază foaia în tava de copt.

2.    Pentru spuma de mere, se prepară gelatina, iar merele curăţate şi tăiate bucăţi se pun într-o tigaie cu untul, zeama de lămâie şi două linguri de zahăr. Se acoperă şi se lasă pe foc 15 minute, pentru ca merele să devină fondante. Apoi, se mixează şi se amestecă cu gelatina. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească. Frişca şi o lingură de zahăr se bat şi se adaugă în amestecul de mere complet răcit. Se pune peste blat, se nivelează şi se dă la congelator.

3.    Pentru sosul caramel, se prepară gelatina, iar zahărul se caramelizează. Separat, se încălzeşte frişca şi se toarnă peste zahărul topit. Se trage de pe foc, se pune untul şi se repune pe foc pentru a se omogeniza şi întări. Se adaugă apoi gelatina scursă, se amestecă şi se lasă să se răcească.

4.    Se scoate prăjitura din congelator, se toarnă sosul caramel şi se dă la rece pentru 4 ore. Se serveşte presărată cu alune prăjite.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete