Învaţă să prepari o prăjitură aromată de toamnă, cu cremă delicioasă de mac şi struguri proaspeţi din vie.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei.
Într-un castron mare amestecă zahărul cu coaja de lămâie, apoi adaugă ouăle şi esenţa de vanilie şi amestecă până la omogenizare.
Amestecă laptele cu oţetul şi zeama de lămâie şi dă deoparte.
Amestecă separat făina, prafuld e copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.
Amestecă încet toate ingredientele uscate şi umede, apoi adaugă treptat untul şi seminţele de mac.
Toarnă în forma de prăjitură şi dă la cuptor timp de 45-55 minute. Lasă la răcit complet, apoi bate frişca lichidă cu mixerul. Taie bucăţi pătrate de prăjitură şi şpriţează cu un poş frişcă pe fiecare bucată. Pune câte o boabă de strugure desupra şi sunt gata de servit la ceai sau cafea.