Prăjitură cu vişine şi ciocolată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 150 g ciocolată
  • 5 ouă
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 80 g făină
  • unt şi făină pentru uns tava
Pentru umplutură
  • 200 g ciocolată albă
  • 400 g frişcă
  • 1 lingurita zahăr vanilat
  • 300 g vişine confiate
Pentru ornat
  • 100 g ciocolată
  • 30 g unt
  • vişine confiate

Mod De Preparare

1. Ciocolata rasă se topeşte la cald. Se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi făina. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 30 de minute.

2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ciocolata albă se rade şi se topeşte, apoi se amestecă uşor cu frişca bătută cu zahărul vanilat şi se lasă la rece.

3. Blatul copt şi răcit se taie în două. Se aşază o foaie pe un platou şi se unge cu crema de ciocolată. Se presară vişine confiate şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de blat. Se acoperă cu glazură de ciocolată şi se ornează cu vişine confiate.

4. Pentru glazură, ciocolata rasă se topeşte la cald cu untul.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă