1. Se cerne făina. Separat, se topeşte margarina şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Important este ca acest aluat să aibă toate ingredientele la aceeaşi temperatură.
2. Drojdia se dizolvă cu puţină apă minerală şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. Peste făină cernută se adaugă maiaua, coaja rasă de la o lămâie, un praf de sare şi se frământă. Se toarnă margarina topită puţin câte puţin până se încorporează toată cantitatea.
3. Aluatul obţinut se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute lângă o sursă de căldură. În acest timp, se curăţă merele, se taie felii potrivite şi se aranjează într-o tavă tapetată cu margarină şi zahăr. Peste mere, se presară cantitatea de zahăr, vanilia, coaja de lămâie şi scorţişoara şi se bagă în cuptor. După ce s-au copt, se scot şi se pun deoparte.
4. Între timp, se întinde aluatul într-o tavă de aragaz unsă cu puţin ulei şi se coace la foc potrivit. Cu 15 minute înainte de a scoate tava de la cuptor, se aşază merele coapte peste foaie şi se mai lasă puţin la foc mic. După ce s-a copt, se lasă câteva minute la răcit, apoi se pu-drează cu fulgi de cocos şi se ornează cu frunze de mentă şi ornamente de ciocolată de post.