Prăjitura de casă cu glazură de ciocolată

Prăjitura de casă cu glazură de ciocolată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g ciocolată menaj
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet unt
  • 1 praf sare
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g stafide
  • 5 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 100 g nuci
  • mere şi pere confiate ţinute în puţin rom natural

Mod De Preparare

1. Într-un bol, se pune untul, care în prealabil a fost ţinut la temperatura camerei, şi se freacă împreună cu zahărul până capătă consistenţa unei creme foarte fine.

2. În crema obţinută se adaugă zahărul vanilat, praful de sare, coaja de lămâie şi ouăle, unul câte unul. Se bat cu mixerul ca să nu se taie, apoi se adaugă praful de copt stins în lapte, stafidele, nuca tăiată julien, merele şi perele confiate şi făina cernută. Se amestecă uşor cu un tel în sensul acelor de ceasornic, până se obţine o compoziţie omogenă.

3. Se tapetează o tavă de chec cu hârtie specială pentru copt, se toarnă compoziţia în tavă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă să se coacă la foc potrivit. După ce s-a copt, se glazurează cu ciocolată topită la baie de aburi şi se ornează cu nuci.

Evaluează