Prăjitură de orez şi caise

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 borcan de 700 g compot de caise
  • 3 ouă
  • 1 lingura făină pentru tavă

Mod De Preparare

Prăjitură de orez şi caise foarte simplă şi rapidă, cu numai 5 ingrediente. Iată reţeta.

Se pun gălbenuşurile şi se amestecă. Separat, se bat albuşurile spumă şi se pun şi acestea în compoziție. Se amestecă de sus în jos.

Orezul spălat şi bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amestecă mereu pentru a evita lipirea şi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute Se trage vasul cu orez cu lapte de pe foc, se lasă să se răcească 10 minute şi se adaugă zahărul. Se amestecă bine.

Se dă tava la cuptor pentru 45 de minute. Prăjitura se lasă în tavă să se răcească şi apoi se scoate cu ajutorul unei farfurii întinse care se aşază peste tavă şi se răsuceşte. Se serveşte ca atare sau se poate adăuga un pic de frişcă.

O formă de prăjituri neadezivă se tapetează cu făină şi se pun alternativ orez cu lapte şi caise bine scurse de zeama din com­pot şi tăiate mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor