1. Se pregăteşte compoziţia din brânză. Se amestecă două ouă cu brânza de vaci, cu două linguri cu zahăr şi cu un plic de zahăr vanilat. Portocala se curăţă felii şi se amestecă în crema de brânză.
2. Separat, se bate bine cu mixerul oul rămas, cu 8 linguri de zahăr. Se adaugă apoi uleiul, laptele, praful de copt, şi se bate în continuare. Se pune un pliculeţ de zahăr vanilat şi făina, şi se amestecă până se încorporează bine.
3. Compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă, unsă în prealabil cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pune crema din brânză şi se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
4. După ce s-a copt, se lasă la răcit, apoi se ornează cu frişcă şi cafea măcinată, plus câteva boabe de cafea, pentru decor.