Îţi plac prăjiturile cu fructe? Încearcă această reţetă simplă cu albuşuri şi vişine!
1. Daca aveţi albuşurile congelate, acestea se scot din congelator cu câteva ore înainte şi se lasa sa se dezgheţe la temperatura camerei sau în frigider. În schimb, daca vişinele sunt congelate, nu trebuie decongelate.
2. Albuşurile se mixeaza bine cu un praf de sare pâna se întaresc. Se adauga treptat zaharul şi se bat foarte bine, pâna albuşurile sunt foarte tari şi lucesc. Se adauga galbenuşurile şi se omogenizeaza. Se toarna uleiul şi se amesteca în continuare. Se presara, treptat, faina cernuta, amestecata cu praful de copt, şi se amesteca uşor cu o lingura de lemn pâna absoarbe toata faina, apoi se adauga şi esenţa de vişine. Se lasa deoparte 6 linguri de aluat care se va mixa cu cacaua. În restul de aluat se vor în corpora vişinele şi merişoarele.
3. Într-o tava mare, tapetata cu unt şi pesmet sau cu hârtie de copt se toarna jumatate din compoziţie, apoi se pune aluatul cu cacao şi restul de compoziţie. Prajitura se da la cuptor aproximativ 40 de minute, pâna trece testul cu scobitoarea. Se taie dupa ce s-a racit, apoi se pudreaza cu zahar.