1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. În albuşuri, se pune zahărul pudră şi se bat bine. Se adaugă gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor ca să nu se lase şi să nu facă cocoloaşe. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească.
2. Separat, într-o cratiţă de 2 litri, albuşurile şi gălbenuşurile se freacă cu zahărul, se adaugă făina cernută şi se toarnă laptele călduţ şi batonul de vanilie. Se fierbe la foc mic, amestecându-se continuu, ca să nu se lipească. După ce s-a îngroşat, se scoate batonul de vanilie, se ia de pe foc şi se adaugă untul moale. Se încorporează untul şi se lasă 2-3 minute să se răcorească.
3. După ce s-a răcit blatul de prăjitură, se taie în două foi. La mijloc, se toarnă crema, se întinde uniform, se pune a doua foaie şi se ornează cu căpşuni proaspete, tăiate felii. Se lasă să se răcească 2-3 ore şi, după aceea, se serveşte ornată cu frunze de mentă şi zahăr pudră.