Prajitura dubla cu amaretto

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru baza:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 30 g faina
  • 1 lingura amaretto
Pentru stratul doi:
  • 200 g ciocolata cu peste 70% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g unt
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 50 g zahar
Pentru servit:
  • 100 g nuci macinate sau alune

Mod De Preparare

Această prajitura cu amaretto se face mai ușor decât ai crede. Folosește această rețetă simplă și sigur va ieși de milioane!

1. Ciocolata si untul se pun la topit si, dupa ce au devenit un amestec cremos, se pun ouale si zaharul.

2. Se amesteca bine, se pun faina si amaretto si se amesteca din nou. Se toarna într-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 20 de minute. Se lasa apoi la racit.

3. Pentru stratul doi, ciocolata si untul se topesc si se lasa sa se racoreasca. Ouale si zaharul se bat pentru a obine o crema si apoi se adauga ciocolata cu untul. Se bate frisca si apoi se adauga peste restul cremei si se lasa sa se raceasca.

4. Pentru montarea prajiturii, se taie din aluat cu cercul de metal si se asaza în alte cercuri de metal mai înalte. Se presara un strat de nuci macinate. Apoi se pune spuma si se da totul la frigider pentru 4 ore. Prăjitura cu amaretto e serveste cu nuci macinate.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare