Prăjitura ecler cu biscuiţi

Prăjitura ecler cu biscuiţi

De erikachivu,

Ingrediente

  • 30 bucati biscuiti populari
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
Pentru glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata menaj
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb

Mod De Preparare

Învaţă să prepari în casă o prăjitură complexă dar uşor de făcut, cu biscuiţi şi cremă de ecler delicios

Mod de preparare:

Unge o tavă dreptunghiulară cu unt şi pune pe fundul ei circa 10 biscuiţi populari.

Prepară crema pudding de vanilie cu laptele într-un castron. Bate separat frişca şi incorporează cu o spatulă, fără să scoţi tot aerul din compoziţie.

Toarnă crema de vanilie şi frişcă peste biscuiţi, apoi mai pune un strat de biscuiţi şi acoperă iar cu cremă. Dă la rece circa 3 ore, timp în care prepari glazura de ciocolată.

Topeşte untul şi ciocolata pe foc mic sau la microunde. Adaugă o linguriţă de amidon de porumb şi o lingură de zahăr, amestecă bine şi lasă să se răcească puţin. Toarnă peste prăjitură şi dă la frigider. Se serveşte cu frişcă, ciocolată rasă, etc.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare