Învaţă să prepari prajitura Fanta, aromata cu coajă de portocală şi numai buna de servit în weekend vara sau la petreceri.
Mod de preparare prajitura Fanta:
Pentru blatul de prajitura Fanta, batem albuşurile, apoi frecăm gălbenuşurile cu zahărul. Le amestecăm într-un castron cu zahăr, făină, cacao, ulei, praf de copt şi apa.
Se coace într-o formă rotundă de tort, cu marginile detaşabile (teflonată sau din inox), la foc mediu, circa 30 de minute.
Se scoate din formă după ce s-a răcit, se taie pe jumătate şi se lasă să respire, până este gata crema de brânză.
Pentru cremă, se amestecă margarina, zahărul cu brânza de vaci şi se toarnă peste blat, apoi se acoperă cu cealaltă parte a tortului.
Deasupra se pune glazura de Fanta: se prepară budinca cu 750 ml Fanta şi zahăr după gust şi se toarnă cât nu s-a întărit, încă fierbinte.
Prajitura se pune la rece şi se scoate din formă abia când glazura s-a întărit, a doua zi.