Prăjitură Fanta

Prajitura Fanta - gata de servit

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 pachete budinca vanilie
Pentru glazura de Fanta
  • 450 g branza de vaci grasa
  • 250 g zahăr
  • 250 g margarina
Pentru crema
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri pudra cacao
  • 5 linguri apa
  • 100 ml ulei
Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 750 ml Fanta

Mod De Preparare

Învaţă să prepari prajitura Fanta, aromata cu coajă de portocală şi numai buna de servit în weekend vara sau la petreceri.

Mod de preparare prajitura Fanta:

Pentru blatul de prajitura Fanta, batem albuşurile, apoi frecăm gălbenuşurile cu zahărul. Le amestecăm într-un castron cu zahăr, făină, cacao, ulei, praf de copt şi apa.

Se coace într-o formă rotundă de tort, cu marginile detaşabile (teflonată sau din inox), la foc mediu, circa 30 de minute.

Se scoate din formă după ce s-a răcit, se taie pe jumătate şi se lasă să respire, până este gata crema de brânză.

Pentru cremă, se amestecă margarina, zahărul cu brânza de vaci şi se toarnă peste blat, apoi se acoperă cu cealaltă parte a tortului.

prajitura Fanta

Nu e prajitura Fanta fara… Fanta!

Deasupra se pune glazura de Fanta: se prepară budinca cu 750 ml Fanta şi zahăr după gust şi se toarnă cât nu s-a întărit, încă fierbinte.

Prajitura se pune la rece şi se scoate din formă abia când glazura s-a întărit, a doua zi.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte