Prăjitură fără coacere cu ciocolată

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Gata in:

Ingrediente

6 porții
  • 24 biscuiți digestivi (1 pachet)
  • 1/3 cană zahăr pudră
  • 1/3 cană unt topit
  • 1 1/2 căni frișcă lichidă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 100-150 grame ciocolată neagră, rasă
  • 1 ciocolată cu lapte, bucăți

Mod De Preparare

O prăjitură delicioasă cu ciocolată îți va ridica moralul oricând, iar dacă la asta adăugăm și faptul că este fără coacere, lucrurile devin și mai interesante. Baza este cea specifică pentru aceste prăjituri și torturi fără coacere, compusă din biscuiți zdrobiți și amestecați cu unt și zahăr.

Cum se prepară o prăjitură fără coacere cu ciocolată:

  1. Folosește blenderul pentru a zdrobi biscuiții
  2. Adaugă zahărul pudră și untul topi și apoi amestecă.
  3. Tapetează un vas de copt cu hârtie pergament, mută compoziția în el, tasează și lasă la rece 30 minute.
  4. Toarnă frișca lichidă într-o oală la foc mic, adaugă esența de vanilie și amestecă.
  5. Când începe să fiarbă, adaugă ciocolata rasă și pe cea cu lapte. Amestecă până se topește, apoi ia de pe foc.
  6. Toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și lasă la rece 2 ore.
  7. Porționează și servește.

Sursă video și rețetă: sodelicious.ro