Prăjitură fină din sfeclă

Prăjitură fină din sfeclă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 25 g cacao
  • 4 ouă
  • 180 g zahăr pudră
  • 2 linguri ulei
  • 85 g făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g sfeclă fiartă sau coaptă
  • 50 ml cafea tare
  • 1 lingurita cafea solubilă

Mod De Preparare

Ştiai că poţi face o prăjitură delicioasă din sfeclă? Încearcă şi tu această reţetă simplă şi gustoasă!

1. Se curaa sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.

2. Se mixeaza ouale cu zaharul si, dupa ce se obine o crema spumoasa, se adauga uleiul si ciocolata topita la bain-marie. Se pun si cafeaua, faina si, la final, sfecla.

3. Se toarna amestecul în forma de copt si se da la cuptor pentru o ora. Se lasa apoi sa se raceasca în tava si se serveste presarata cu zahar pudra.

Evaluează