Prăjitură inel aromată

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 125 g unt moale
  • 2 linguri coajă de portocală rasă
  • 170 g zahăr pudră
  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 60 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g iaurt
Pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frişcă
  • 100 g alune prăjite
Pentru glazura albă:
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 linguri suc proaspăt de portocale

Mod De Preparare

Prăjitura inel e aromată, gustoasă şi perfectă pentru ocazii speciale. Iată cât de simpă e reţetă!

1.   Se mixează untul moale, coaja de portocale şi zahărul pudră până ce ames­tecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare.

2.   Se adaugă făina amestecată cu praful de copt Dr. Oetker și zahărul vanilat Bourbon Dr. Oetker, apoi se amestecă de două ori în crema cu ouă. Se adaugă su­cul de portocale şi iaurtul în două reprize. Se bat şi albuşurile spumă, se adaugă şi se toarnă aluatul într-o formă cu gaură la mijloc, unsă şi tapetată. Se lasă la cuptor 45 minute.

3.   Se lasă apoi să se răcorească în tavă, se scoate şi se aşază pe un grătar pentru a se răci complet. Pentru glazura de ciocolată, frișca fiartă se pune peste ciocolata ruptă şi, după topire, se toarnă peste prăjitură. Se presară alunele prăjite şi mărunţite.

4.   Pentru glazura albă se amestecă ener­gic zahărul şi sucul de portocale până se obţine un sos alb, fluid. Se pune această glazură cu dinţii unei furculiţe. După închegare, se dă la rece pentru cel puţin 3 ore.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete