Prăjitura îngerilor sau Angel’s Food Cake: cea mai simplă rețetă

Prăjitura îngerilor sau Angel's Food Cake: cea mai simplă rețetă

Ingrediente

 • 10 albușuri de la ouă mari
 • 150 g făină 000
 • 300 g zahăr pudră
 • 15 ml suc de lămâie
 • 15 ml esență de vanilie
 • 5 g praf de copt
 • 3 g sare

Mod De Preparare

Prăjitura îngerilor sau Angel’s Food Cake este un desert popular în Statele Unite ale Americii, care este pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Prăjitura îngerilor este o prăjitură făcută în principal de albușuri, care nu conține unt, lucru care îi dă o textură delicios de aerată și delicată. Numele său se trage atât de la această textură, cât și de la culoarea albă a aluatului. Se spune că prăjitura este atât de ușoară încât și îngerii o pot mânca fără să fie îngreunați de ea.

Angel’s Food Cake se servește simplă sau cu topping-uri după placul fiecăruia: frișcă, glazură, ganache, miere, sirop, fructe și nu numai. În comunitățile afro-americane, prăjitura îngerilor se servește la înmormântări, pentru a simboliza faptul că persoana decedată trăiește în Rai, alături de îngeri. În alte comunități, prăjitura îngerilor se mănâncă la nunți, spunându-se că îngerii vor binecuvânta cuplul.

Descoperă mai jos cum poți pregăti acasă prăjitura îngerilor:

 1. Amestecăm făina cu jumătate din cantitatea de zahăr.
 2. Începem să amestecăm albușurile la temperatura camerei. Când încep să crească în volum, adăugăm sarea, praful de copt și zeama de lămâie.
 3. Când albușurile devin o spumă tare, care nu cade din castron atunci când îl întoarcem cu susul în jos, adăugăm restul de zahăr și esența de vanilie. Amestecăm bine.
 4. Peste bezeaua astfel formată turnăm treptat amestecul de făină cu zahăr. Amestecăm cu grijă, de sus în jos, pentru a evita dezumflarea.
 5. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnăm aluatul de prăjitură și îl nivelăm bine.
 6. Coacem prăjitura la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute sau până când devine rumenă la suprafață și capătă la suprafață elasticitatea unui burete.
 7. Prăjitura se scoate din tavă cu susul în jos și se lasă la răcorit.
 8. Se servește simplă, ca atare, sau cu topping-uri după pofta inimii tale!

Foto: 123rf.com

Evaluează