Prăjitură negresă

Prăjitură negresă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 250 g unt
  • 300 g zahăr farin
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 2 linguri rom natural
  • 175 g făină
  • 100 g nucă măcinată
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf sare
Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată
  • 30 g unt
  • nucă mărunțită

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă romul și ouăle, unul câte unul, nuca măcinată și, la sfârșit, făina și cacaua cernute. Se încorporează ușor, ca să nu se formeze cocoloaşe.

2. Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.

3. Se topesc untul și ciocolata cu lapte la baie de aburi. După ce s-a copt prăjitura, se răcește și se ornează cu glazura deciocolată, cu nuci mărunţite şi ciocolată rasă.

Evaluează