Prăjitură „noapte şi zi”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

pentru aluat
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
pentru crema de brânză
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 lingura făină
  • 200 ml lapte dulce
  • 20 g gelatină
  • 200 g brânză dulce
  • 200 ml frişcă bătută
pentru crema caramel
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 50 g făină
  • 1 lingura cacao
  • 200 ml lapte
Pentru ornat
  • 400 ml frişcă bătută
  • 100 g ciocolată

Mod De Preparare

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.

2. Gelatina se lasă la înmuiat. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi făina, apoi cu laptele fierbine şi se pune la foc, amestecând continuu până se îngroaşă. Când se răceşte se adaugă gelatina înmuiată, brânza dulce şi frişca, apoi se pune la rece.

3. Se caramelizează 100 g zahăr, apoi se ia cratiţa de pe foc şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe până se dizolvă tot caramelul şi se amestecă cu făina dizolvată în restul de lapte şi 50 g zahăr. Se pune la foc mic până se îngroaşă, iar când se răceşte se adaugă cacaua şi untul frecat spumă.

4. Pe blatul copt şi răcit se pun cele două creme şi se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă.

Incearca un desert clasic romanesc, prajitura Carpati!

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)