Ai făcut vreodată prăjitură cu morcovi? Încearcă această prăjitură parfmată cu morcovi după o reţetă simplă!
1. Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă scorţişoara, ghimbirul şi uleiul. Se amestecă bine.
2. Apoi se adaugă morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici și se omogenizează. La final, se pune făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă amestecul într-o tavă dreptunghiulară şi se coace 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească în tavă, se scoate şi se taie cu un cuţit bine ascuţit.
3. Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, iar smântâna se mixează cu zahărul şi vanilia. Apoi se combină cu gelatina.
4. Blatul tăiat în două se umple cu un sfert din cantitatea de cremă de vanilie, iar restul se aşază deasupra, netezind cu un cuţit trecut prin apă rece. Se lasă la rece 4 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată, înainte de servire.