Prăjitură parfumată cu morcovi

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 4 morcovi mari
  • 275 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3 lingurite scorţişoară
  • 2 lingurite ghimbir măcinat
  • 300 ml ulei
Pentru cremă:
  • 800 ml smântână
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic gelatină
  • 5 ml esenţă de vanilie
Pentru decor:
  • fulgi de ciocolată

Mod De Preparare

Ai făcut vreodată prăjitură cu morcovi? Încearcă această prăjitură parfmată cu morcovi după o reţetă simplă!

1.    Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă scorţişoara, ghimbirul şi uleiul. Se amestecă bine.

2.    Apoi se adaugă morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici și se omogenizează. La final, se pune făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă amestecul într-o tavă dreptunghiulară şi se coace 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească în tavă, se scoate şi se taie cu un cuţit bine ascuţit.

3.    Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, iar smântâna se mixează cu zahărul şi vanilia.  Apoi se combină cu gelatina.

4.    Blatul tăiat în două se umple cu un sfert din cantitatea de cremă de vanilie, iar restul se aşază deasupra, netezind cu un cuţit trecut prin apă rece. Se lasă la rece 4 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată, înainte de servire.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 5 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)