1. Pentru început, se pregăteşte tava şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 de grade. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat până se fac ca o spumă, se adaugă zaharul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile, se stinge praful de copt în apă sau în zeama de la o lămâie şi, la sfârşit, se adaugă făina amestecându-se încet ca să nu se facă cocoloaşe. Se modifică temperatura cuptorului cu 20 de grade mai puţin şi se introduce tava în cuptor. După ce s-a copt, se lasă la rece pe aragaz.
2. Se pun într-un bol ingredientele pentru cremă şi se amestecă încontinuu pe foc ca să nu se lipească şi să nu facă cocoloaşe. Se pune la rece şi se amestecă din când în când.
3. După ce s-a răcit, crema se întinde peste foaie şi pe deasupra ei se aşază biscuiţii în aşa fel încât să semene cu o tablă de şah. Prăjitura se împachetează într-o folie de aluminiu sau transparentă şi se bagă la frigider pentru 30 de minute. Dacă doriţi, puteţi să o ornaţi cu ciocolată albă sau ciocolată topită la baie de aburi sau să o aranjaţi aşa pur şi simplu pe platou.