Prăjitura şireată

Prăjitura şireată

De erikachivu,

Ingrediente

  • 10 bucati oua
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 bucata fiola esenta rom

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură şireată, care se separă în mod misterios şi arată spectaculos la sfârşit, după ce o scoţi din cuptor.

Mod de preparare:

Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele,

Bateţi albuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi esenţa de rom.

Amestecaţi spuma de albuşuri cu restul aluatului şi turnaţi într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Daţi la cuptor o oră şi jumătate şi veţi avea surprize cu prăjitura şireată.

 

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.